HOME

COLECTIV

Prezentare

Asezarea scolii

Comuna Visani, resedinta comunei cu acelasi nume, este asezata in partea de vest a judetului Braila si are vecini satele: Jirlau - sud-vest, Drogu- in vest-nord-vest, localitate apartinand comunei Galbenu, Plasoiu - in nord si Ciineni-Bai in nord-est. Comuna este formata din trei sate: Visani, Ciineni-Bai, Plasoiu.

Scoala Gimnaziala Visani este situata in centrul localitatii, in apropierea primariei, dispensarului uman, postei si politiei.

Localitatea Visani este situata la o distanta de circa 5 kilometri fata de cea mai apropiata statie CFR. Legatura cu exteriorul se realizeaza cu ajutorul unor mijloace de transport in comun, de trei ori pe zi.

Scurt istoric al scolii

Comuna Visani apare in ,,Dictionarul Geografic al Judetului Ramnicu-Sarat”, 1896, ca fiind o comuna rurala in plasa Ramnicului de jos, pe malul stang al raului Buzau. Tot in acest ,,dictionar” se vorbeste despre scoala, in care se mentioneaza: ,,Comuna are o scoala mixta, fondata de comuna, cu un invatator si 85 de elevi inscrisi (din care 21 fete) si 37 de promovati, in anul scolar 1892-1893.” In aceasta perioada de sfarsit si inceput de secol, invatator a fost Costache Poepescu, tatal invatatorilor Petre si Mihail Popescu.

In anul 1905 si prin contributia invatatorului Stefan Meirosu s-a asigurat functionarea scolii cu un post, in cladirea fostei primarii, pana in anul 1910, cand s-a dat in folosinta primul local de scoala, cu doua sali de clasa, construit de acelasi Stefan meirosu, cu sume proprii. Ulterior, s-a construit inca o sala de clasa astfel ca pana in 1953-1954 nu s-a mai construit nimic. In anii 1953-1954 la localul vechi s-au mai sdaugat inca doua sali de clasa si un coridor, iar in anii 1963-1964 s-a construit un local de scoala cu cinci sali de clasa.

Cei mai multi elevi, 369, s-au inregistrat in anul scolar 1975-1976, cand si numarul cadrelor didactice a fost mai mare de 20. In 1995-1996, numarul elevilor a scazut la 162, iar al cadrelor didactice la 13.